FITO EKOLOGIJA d.o.o. potpisala je Ugovor o financiranju sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za za intervenciju 78.02. Potpora za pružanje savjetodavnih usluga iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027.

Iznos dodijeljene potpore je 12.404,00 EUR, od čega potpora Europske unije iznosi 80%. Potpora je namijenjena je pružanju savjetodavnih usluga metodom pojedinačnog savjetovanja za poljoprivrednike.

FITO EKOLOGIJA d.o.o. će poljoprivrednicima pružati individualno savjetovanje vezano uz svaku pojedinu eko shemu u koju su uključeni, uz pojašnjavanje eko shema u koje bi se, s obzirom na proizvodnju, mogli uključiti.

Osim toga, pružat će se individualno savjetovanje o osnovnim pojmovima svake od IAKS mjera u koje je poljoprivredno gospodarstvo uključeno (npr. što su feromonske, vizualne i hranidbene klopke), kao i sa svim pojedinostima provedbe pojedine IAKS mjere. Korisnici savjetovanja će dobiti uvid i u obveze koje imaju po osnovi svake odabrane IAKS mjere, uz pojašnjavanje načina prijave, vođenja evidencija i sl.